Декор і флористика
Для весілля дуже важливо створити приємну атмосферу. Саме на цьому етапі підключаються флористи і декоратори – вони під керівництвом весільного агентства перетворюють ідею і концепцію весілля в реальність. Зазвичай до витрат на декор весілля необхідно включити оформлення виїзної церемонії, фотозоні, президіумі (стіл молодят і іноді свідків), гостьових столів та інших зон, які передбачає концепція весілля.
Основні правила для оптимізації бюджету на декор і флористику:
- Враховуйте наскільки локація відповідає концепції весілля і наскільки необхідно буде її міняти під концепцію. Якщо концепція ще не розроблена, то враховуйте фактор адаптивності локації під різні концепції.
- Враховуйте особливості локації і її колір.
- Розгляньте декор, меблі і всі предмети інтер’єру, які пропонує Вам локація і проаналізуйте де Ви можете їх використовувати.
- Якщо бюджет обмежений, то не розпилюйте його на безліч зон – зосередьте кошти в одній зоні, якісно проробленою і оформленої.
Меню
Якщо вже підраховувати, з чого складається весільний бюджет, велика стаття витрат припадає на банкет. Тут важливо уникнути ситуації, коли страви на столах залишаються недоторкані або, що ще гірше, коли гості йдуть з весілля голодні. Адже за нашою традицією не прийнято влаштовувати легкі перекуски. Запрошені зі свята повинні піти ситими і задоволеними.
До банкету також відносять кейтеринг, якщо весілля проходить не в ресторані, а на локації без власної кухні.
Для точного підрахунку вартості банкету необхідно уточнити у адміністратора: вартість меню на людину при виході їжі від 1200 г, умови по алкоголю (чи корк фі, спеціальні ціни від ресторану і інші опції), умови щодо продовження часу роботи персоналу ресторану, додаткові можливі витрати (прибирання метафан, оренда зони для церемонії і інші).
Основні статті витрат весільного бюджету на локацію *
- Прикраса весільного залу – від 7000 грн.
- Весільна церемонія – від 5000 грн.
- Композиції з живих квітів на стіл молодих – від 3000 грн.
- Доріжки, прикраса столу, статуї, шоколадні фонтани і т. Д. – за домовленістю.
- Меню – від 1500 грн. до 3000 грн. на людину.
- Кейтерингові послуги – від 2000 грн. на людину.
Ul>
* звертаємо вашу увагу, що ціни вказані приблизно і можуть істотно відрізнятися в обидві сторони.